Är du föräldraledig och vill ta ut semester? Vad gäller egentligen? Du har exakt samma regler för semesterledighet som om du är anställd och arbetande som om du är föräldraledig. Med andra ord påverkas inte din föräldraledighet för att du tar ut semester samtidigt. Det som händer är att föräldraledigheten pausas medan du har semester.

Det lättaste är att planera ledigheten tillsammans med din arbetsgivare eftersom du inte kan spara hur många semesterdagar som helst utan endast de utöver de första 20 semesterdagarna. Den betalda semestern som betalas ut kommer från tid du arbetat. Då du är frånvarande från jobbet när du är på föräldraledighet räknas föräldraledigheten ändå in som underlag för semesterersättningen.

Enligt lagen semesterlagen ska du få 120 dagar semestergrundande av föräldraledigheten.  Med andra ord kan du mycket väl ta ut semesterdagar under föräldraledigheten utan att något påverkas. För att kunna planera semester under föräldraledigheten kan det vara bra att veta hur länge du kan ta ut föräldraledigheten.


0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *